Helgkurs i spår

På denna kurs får du hjälp att komma igång med att spåra med din hund, eller om du behöver hjälp med något i spårarbetet. Alla är välkomna, nybörjare eller mera erfaren. Kursen är individanpassad. Vi spårar "människospår" i skog.

Tag med:
Mycket godis! Gott ska det vara och helst inte hårt godis. Ta också med vatten+skål till din hund.
Fika till dig själv kan vara trevligt och något att sitta på.
Spårsele och spårlina om du har, om inte går det bra med ett brett icke stryp halsband. Spårlina kan du få låna.
Kläder efter väder!

Tillgång till bil är nödvändig, då vi ska åka en bit till skogen. Vi träffas på klubben och utgår därifrån.

Anmäl via Studiefrämjandet på länken.

Kursdatum: 23 & 24 april kl: 09.00
Kursen kostar: 1200 kr + medlemskap i klubben.
Frågor till SBK intruktör: Carin Grönkvist, 0763-471821

CARIN PRESENTERAR SIG

Jag är utbildad SBK instruktör och certifierad  tävlingslydnadsinstruktör. Jag har varit medlem och tävlat för Gislaved-Västbo BK sedan 1998.

Jag har tävlat i lydnadsklass med två av mina hundar. Tävlat bruks i spårhundsgruppen, även certifierat en hund till Tjänstehund i Flygvapnet och en hund till godkänd eftersökshund i viltspår.

Jag har en schäfer tik på 1,5  år som är tänkt att bli min nästa tävlingshund.

Hundträning är roligt, spännande och utmanande. Relationen/kontakten med hunden blir så mycket "mer"när man jobbar tillsammans som ett team.

Spår tycker jag är extra roligt. Jag blir ständigt imponerad av hundens fantastiska förmåga att kunna känna och sortera dofter.

Carin och Maddox