Spårkurs för nybörjare

På denna kurs får du som nybörjare hjälp att komma igång med spår, om du antingen vill ge din hund en härlig aktivitet eller vill börja tävla.
Hunden tränar upp sin koncentrations-förmåga , samt sin kropp på ett bra sätt. Du som förare lär dig att” läsa” din hund.

Vi spårar ” människospår”, i skog.

Hunden bör vara ca 5-6 månader.

Tag med:

• (mycket) godis – GOTT ska det vara och helst inte hårt,
  • vatten till din hund,
  • fika till dig själv och något att sitta på,
  • spårsele och lina om du har, om inte går det bra med ett halsband (ej stryp/halvstryp) - lina kan ni få låna,
  • kläder efter väder.

Kursdatum: 7-8 augusti 2021
Tid: kl. 9 -15 båda dagarna.
Var: Vi träffas på klubben. Tillgång till bil är nödvändig , då vi ska åka en bit till skogen.
Kursledare: SBK instruktör Carin Grönkvist
Pris: 1100 kr

Max 6 deltagare och minst 3.
Medlemskap i klubben krävs.

Frågor till Carin Grönkvist Tel 0763-471821.

Anmälan gör du genom länken via studiefrämjandet. Anmäl här.

CARIN PRESENTERAR SIG

Jag är utbildad SBK instruktör och certifierad  tävlingslydnadsinstruktör. Jag har varit medlem och tävlat för Gislaved-Västbo BK sedan 1998.

Jag har tävlat i lydnadsklass med två av mina hundar. Tävlat bruks i spårhundsgruppen, även certifierat en hund till Tjänstehund i Flygvapnet och en hund till godkänd eftersökshund i viltspår.

Jag har en schäfer som är 10 och 1/2 år som är pensionär och en schäfer tik på 1 år som är tänkt att bli min nästa tävlingshund.

Hundträning är roligt, spännande och utmanande. Relationen/kontakten med hunden blir så mycket "mer"när man jobbar tillsammans som ett team.

Spår tycker jag är extra roligt. Jag blir ständigt imponerad av hundens fantastiska förmåga att kunna känna och sortera dofter.

Carin och Maddox